Kajakk i Grebbestad
Kajakk Telttur Uten barn

Grebbestad | Kajakktur i den svenske skjærgården

Kajakk i Grebbestad gir deg en helt fantastisk skjærgård, helt i vår gate. Flate fjell, små strender og litt flate gresspartier som er perfekt for telting. Og ikke minst sel! Tidlig i våres var det tid får årets første kajakktur. Været var strålende, selv om kvelden og natta fortsatt var kjølig våknet vi i kokvarme telt. Første dagen padlet vi inn til Tanum strand, der vi koste oss med smörgåstårta i sola.

En selsom start på dagen

KOM! Det er sel som leker her! Jeg hørte de andre rope mens jeg lå i teltet uten helt å ha viljen til å våkne. Æsj, den forsvinner før jeg kommer frem allikevel. Vi var på Müsøen rett utenfor hovedstaden til partyfolket i Grebbestad. To i turfølget skulle teste litt kameratredning når selen lekent hadde fulgt med.

Nært møte med selen

Siste kvelden kom en sinnsyk mygginvasjon. Desperate forsøk med myggspray, stå nærmere vannet og oppi bålet senere, ga vi opp og rømte ut med kajakkene. Etter litt padling langs øya så vi noen svarte hoder stikke opp i vannet rundt oss – selen var tilbake og denne gangen med familien sin! Far, mor og barn vekslet mellom å være foran og bak oss. De tittet opp og dukket under for å se på oss fra en annen posisjon. Vi satt musestille mens det ble mørkere og mørkere. Og selen kom nærmere og nærmere. Plutselig fikk jeg litt panikk for at den ville angripe. Jeg hadde et vagt minne om en artikkel om en sel som forsøkte å voldta en mann i Ålseund. Shit – og der satt jeg alene i kajakken med alle ullklærne jeg hadde med. Ikke søren om jeg ville uti.

 

Sjekk ut forslag til pakkeliste for kajakktur her

Kanskje du også liker...