Surfetur til Lofoten
Surfing Uten barn

Lofoten | Surfing og yoga

«Bli med på surfetur til Lofoten?» Meldingen fra Siri kom like før sommerferien og jeg tøffet meg og skrev: «Selvfølgelig!». Jeg har alltid hatt lyst til å lære bølgesurfing. Et mislykket forsøk på Bali, som resulterte i at vi ble beordret opp av vannet etter 40 minutter pga. lyn kvalifiserte meg ikke som utlært. Så joda litt lyst hadde jeg også. Vi booket kurs i regi av Go Surf og Ivrig. Jentehelg med surfing, yoga, badstue og stamp – hørtes fantastisk ut. Med Lofoten som bakteppe, kunne det bare bli Awesome!

 

Gammel dame

Etter flytur Oslo-Svolvær ble vi hentet av verdens blideste Sara fra Ivrig og kjørt til Hopen hvor vi skulle bo i Lofoten Apartments. Vi ble innlosjert i et eget soverom, noe jeg ble veldig lettet over siden jeg snorker som en overvektig trailersjåfør og synes det er best å bare snorke for kjentfolk. Siri hadde som alltid med ørepropper.
 

Første kveld var det fellesmiddag og introduksjon av Ivrig, Go Surf og deltagerne. Vi skjønte fort at vi var som fossiler å regne i dette selskapet – Jeg mistet tråden i min introduksjon etter å ha slengt alderen min på bordet… 48 år. Litt usikker på om det var i mitt hodet, eller om de andre reagerte med store øyne og ropte ut «hva i all verden gjør den gamle dama her??» Jeg var over dobbelt så gammel som 50% av deltagerne. Siri steppet inn med en hjelpende hånd og nevnte at jeg burde si hva jeg jobber med. Øl og sprit skaper alltid stemning, til og med bare ved å nevne at det er det jeg jobber med.

 
Surfetur til Lofoten
Bilde tatt av Ivrig

Tidlig neste morgen ble vi hentet av surfeinstruktørene fra Go Surf, Shannon og William, kjørt ut til Flakstad og gitt våtdrakt, hansker og sko. Å få dette på skulle vise seg å være en større utfordring enn man skulle tro. Tenkt deg at du har en stor vannmelon som du av en eller annen grunn vil ha i en bitte bitte liten plastpose.

Tenkt deg at du har en stor vannmelon som du av en eller annen grunn vil ha i en bitte bitte liten plastpose

Akkurat sånn føles det. Spiller ingen rolle om du er lang, kort, smal eller tønneformet – like vanskelig uansett.

 

Brett til besvær

Bølgene var sikkert ikke høye, men pulsen min steg endel hakk bare med tanken på å bevege meg ut i de. Hvorfor gjør jeg alltid dette mot meg selv! Jeg kunne ligget på sofaen under dyna og spist smågodt, sett på en sesong av Stranger Things.  Men selvfølgelig kastet jeg meg ut i det. Overraskende nok var det ikke kaldt, våtdrakten fungerte utmerket og den var lun og god. Etter å ha svelget 10-12 liter med vann fikk jeg litt mer styring over hvordan bølgene kom, når jeg skulle padle og når jeg skulle hoppe over bølgen, dette inkluderer også flere runder med å bli slengt innover stranden med armer, bein og brett til alle kanter, livredd for å få brettet i hodet, men heldigvis, ingen varige mèn.

 

Zen opplevelse

Etterhvert kom jeg meg opp på brettet og sto noen meter, for en følelse! Den varte i ca. 20 sekunder før jeg gikk på hodet ned i vannet og kroppen min traff bunnen særdeles lite elegant. 20 sekunder ble til 50 sekunder og litt etter litt sto jeg lenger og lenger, men avsluttet alltid med å tryne noe så inderlig rett i sandbunnen. Kroppen var et eventyr av farger på kvelden, men det bar jeg med stolthet, jeg hadde jo surfet!

Neste dag startet med en deilig, rolig yogatime før frokost, kroppen trengte litt bøy og tøy! Vi hadde tilsammen tre økter med surfing og etterhvert kom jeg meg på flere bølger og sto lenger. At vi hadde en stamp å hoppe opp i mellom øktene gjorde det enda mer eksotisk, å koke litt i 50 grader pluss mens blikket hviler utover havet var en en zen opplevelse i seg selv. Har du noen gang drømt om å «ri på bølger» med vinden i håret, gjør det og gjør det her. For et sted, for en gjeng og for et rush! Surfetur til Lofoten anbefales på det sterkeste!

Ann Magrit

Kanskje det også frister å lese om Kajakktur i Nærøyfjorden?

Kanskje du også liker...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *