Fjelltur Med barn

Kvitfjell | Motiverende topptur med barn

En topptur med barn trenger ikke å være strabasiøse for å telle i vår bok. Denne helgens tur gikk til Segelstadseterkampen 1054 moh. Dagen startet ganske slapt. To febrile barn lå i hver sin sofa med hver sin iPad. Vi bestemte oss tidlig for at vi bare måtte se an underveis om vi kom oss til toppen eller ikke. Vi var vel også litt tvilende underveis, da motivasjonen til de minste ikke var på topp. Det er viktig for oss at alle skal ha utbytte av turene vi tar, så noe pushing må til, men ikke så mye at det tar bort turgleden.

Topptur med barn
Obligatorisk bilde når man når toppen

På vei til toppen startet vi å plukke litt søppel og på mirakuløst vis var oppoverbakker og uvilje forduftet – søpla måtte bort – et stort ansvar bare vi kunne ta! Rundt halvveis, med brødposer fulle av søppel spottet vi en flott sauer – eller var det geiter? Vi var litt usikre på avstand, og disse dyrene var veldig nysgjerrige på oss også. Da lederen plutselig sprintet mot oss var vi usikre på om det var i angrep eller for å hilse. Instinktivt stilte vi oss bak Bjørn, som var med på turen, han fikk ta støyten om det var angrep på ferde… Men heldigvis for Bjørn, og forsåvidt oss andre var det bare en flokk veldig snille og nysgjerrige geiter fra Bonden Sylte, som lurte på om vi hadde litt ekstra niste med til de. Barna var først nervøse, men så storfornøyde, da vi fikk følge av flokken godt opp på fjellet.

Topptur med barn
I startbua til OL løypa på Kvitfjell

Etter å ha fullført den siste bratte bakken lød det fra plattingen

 

Dette er livet, mamma!

 

Forslag til aktiviteter på topptur med barn:

Plukk søppel. Snakk om hvorfor det er viktig å ikke kaste fra seg ting på tur. Det er lov å vise finger’n til de som gjør det!

Topptur med barn
Dette var den søpla vi fikk med oss på veien. Neste gang pakker vi større poser i tursekken

Lek Ninja Warrior (vårt favoritt tv-program!). Hopp fra tue til tue, balanser og løp

Topptur med barn
Ivrige Ninja Warriors

 

Kanskje du også liker...